Enjeksiyon iğne


Enjeksiyon İğne Hizmeti
Enjeksiyon yapma, vücutta damar, doku, kanal veya boşluk içine genellikle enjektör aracılığıyla sıvı veya ilaç verme işlemidir. Enjeksiyon hızlı sonuca ulaşabileceğimiz bir ilaç uygulama yöntemidir. Toplumumuzdaki çoğu birey tarafından basit bir tedavi yöntemi olarak gözükse de uygun sterilite, bilinçsiz ve hemşire dışında uygulamalarda hastaya büyük komplikasyonlar doğurabilecek bir tedavi yöntemidir. Biz evde sağlık hizmetleri olarak enjeksiyon hizmetini profesyonel ekiplerimizce siz hastalarımıza sunmaktayız. Enjeksiyon iğne nasıl yapılır, nedir, çeşitleri, fiyatları.

Enjeksiyon Türleri Nelerdir?

Deri Altı (Subcutan /SC) Enjeksiyon: Bu tedavi yönteminde en iyi uygun olan uygulama bölgeleri üst kolun dış yüzeyi ve bacağın üst-dış kısmıdır. İnsülin ve Heparin gibi ilaçlar bu yol ile tedavi uygulanır. İlacın emilimi yavaştır.

Adele (İntramüsküler/ İM Kas) İçine Enjeksiyon: Kas tabakası kan damarları açısından zengin durumda olması nedeniyle emilim deri altı uygulamasına göre daha hızlıdır. En çok tercih edilen bölge kalçadır. Hastanın oral yolla ilaç alamadığı durumlarda sıkça kullanılır.

Damar İçine (İntravenöz/İV) Enjeksiyon: Damar içine ilaç uygulamanın amacı enjekte edilen ilacın damar yolu ile direkt dolaşım sistemine ulaştırmaktır.

Cilt Altı (İntradermal / İD) Enjeksiyon: Yapılacak olan ilaçlar derinin dermis tabakasına uygulanır. Kolların üst ve iç kısımlarına yapılır.

Avantajları Nelerdir?

  • Hastanın tedaviye gösterdiği uyum sağlanır.
  • Etki oral uygulamaya göre daha hızlıdır.
  • Tedavi hemşire gözlemi dahilinde olduğu için komplikasyon durumunda çözüm süreci rahat atlatılır.
  • Tedavi süreci hızlı atlatılır ve hastaya eski yaşam kalitesi hızlı bir şekilde sağlanır.

Evinizde, Kliniğimizde veya Steril Şartları Sağlayacağımız Her Ortamda Enjeksiyon İğne Hizmeti İşlemini Gerçekleştirmekteyiz.

7/24 Sağlık Hizmetleri Bizi Arayın